Current language is: Български (България) Изпълнителна агенция "Медицински одит" - Новини

От 1 април 2019 г. Изхълнителна агенция "Медицински одит" беше закрита. Нейните функции изцяло се изпълняват от Изпълнителна агенция "Медицински надзор"

Четвъртък 23 Ян 2020

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Заслужено отличие за ИАМО

Изпълнителната агенция „Медицински одит“ навлиза в своята десета годишнина. Период, твърде кратък в исторически план, но особено важен в системата на медицинския контрол като практика у нас.
ИАМО е нарочно създадена институция, която с професионализъм и морал отстоява своята ценностна система вече 10 години – да работи за доброто качество и безопасност на медицинските услуги, да съдейства за оптимизиране на структурните, управленческите и организационните правила в сферата на здравеопазването.
Цялото това усилие на различните специалисти през годините, е мотивирано от една единствена мисия, изпълнявана от самото създаване до днес от екипа на Агенцията: гарантиран за всички български граждани достъп до ефективна, безопасна, навременна и в пълен обем медицинска помощ.
Към пожеланията, отправени от министъра на здравеопазването Кирил Анание и от екипа на МЗ, се присъединяваме и ние: колеги, пациенти, приятели...

 DSC9803-1 DSC9809-1 DSC9810-1

Същност, развитие и приложение на проект „Социални иновации в Изпълнителна агенция за медицински одит“

Успешно приключи проект „Социални иновации в Изпълнителна агенция „Медицински одит”

"ИМАТЕ ПОЩА" - писма до ИАМО

В новата ни рубрика може да прочетете редове, всеки от които носи определена човешка съдба или болка, радост или одобрение, разочарование, но и надежда.
Днес публикуваме писмото на Женя Лунджева:
„Уважаеми госпожи и господа от ИАМО,
Благодаря за извършената навременна проверка от Ваша страна!
Както вече написах, баба ми почина ден, след като беше хоспитализирана във въпросното отделение. Лекарката, която има специалност по дерматология, още при качването на баба в линейката, е казала на майка ми да занесем рецептурната й книжка, за да видят какви лекарства пие. Обяснено им е, че баба ми страда от старчески диабет, или по-точно, по медицински казано – диабет тип 2, поради което пие нужните лекарства, описани и в рецептурната книжка.
Повече няма какво да кажа, а и не искам, защото никой няма да я върне.
Послепис: На 28 октомври се навършват 3 месеца от смъртта на баба ми. Болезнено е, беше неочаквано за всички – здрав, прав човек, доколкото е възможно за нейните 83 години, с всичкия си акъл, да го изгубим внезапно...заради забавянията, развозванията при първото й връщане от Спешно отделение и повторното отвеждане за преглед. Искам паметта й да остане неопетнена, доколкото е възможно, предвид факта, че си отиде с белези и рани по ръцете от нехуманното отношение на санитарките.
Още веднъж, благодаря за съдействието!
Вярвам в медицината, макар след случая да я отрекох...И вярвам, че някъде има хора като Вас, които приемат присърце работата, за която са учили и полагали труд в продължение на години!“
Върху оригинала на писмото, проф. Златица Петрова, изпълнителен директор на ИАМО, е написала кратко:
„На д-р Ангел Ангелов и г-н Иван Петровски – благодаря, колеги!

Проф. Златица Петрова – гост в БНР, „За здравето“, събота, 20.Х.2018 г.

Чуйте разговора с проф. Златица Петрова

 

 

Атмосфера на колегиалност и приятелство – EPSO в БългарияПриветствие

Обръщение по повод 19 октомври – Ден на българския лекар
Уважаеми колеги, партньори и приятели,
Имам удоволствието да Ви честитя днешния празничен ден – Деня на българския лекар, и да Ви пожелая традиционните български ценности – здраве, дълголетие, професионален просперитет и успешна работа за доброто име и честта на лекарската гилдия.
Работата ни като лекари, учени, администратори е като в хирургията – трябва да се пипа здраво, но внимателно, кардинално, но и деликатно. Ние, лекарите, сме добре подготвени да помагаме на хората, но не винаги се грижим достатъчно за себе си. А трябва...
В този смисъл вярвам, че Денят на българския лекар, закрилян от Свети Иван Рилски, е не само Чудотворец като своя патрон, но е уважаван и почитан от всички обществени слоеве в България. Нека заедно си пожелаем максимални усилия за професионално здраве и за самочувствие на лекарското съсловие в България. Още веднъж – честит празник на Българския лекарски съюз и останалите съсловни организации, на колегите от Изпълнителна агенция „Медицински одит“, на всички лекари, партньори, медицински професионалисти...
Честит празник на цялото съсловие и на всички нас!

проф. Златица Петрова и екип на Изпълнителна агенция „Медицински одит“
София, 19 октомври 2018 г.

Приключи конференцията на EPSO

През седмицата бе проведен двудневен семинар по проект „Социални иновации в Изпълнителна агенция „Медицински одит“. В своето приветствие при откриването на семинара д-р Бойко Пенков – зам.-министър на здравеопазването, подчерта важността на подобни иновативни инициативи, особено в конкретния тематичен подбор, който би създал позитивни практики в пряката работа на ИАМО.
Обсъжданията и докладите бяха посветени на два основни проблема:
1. Проучване и анализ на проверките, основани на риска, както и практиката на европейски държави по темата.
2. Ангажирането на пациентите в контрола на здравеопазването и общите европейски тенденции.
В двудневния семинар участие взеха чуждестранни гости и експерти от ИАМО, а проявата бе уважена от различни здравни институции: МЗ, ръководители на областните и общинските болници, РЗИ, съсловни и пацинтски организации...
Две от темите: „Европейският опит в контрола и ангажирането на пациентите“ и „Промяна от контрол, основан на наказания, към контрол, основан на превенция“, бяха представени от Йошке Вос – директор на „Юринспект“ и главен секретар на EPSO, и проф. Алваро Морейра да Силва от Португалия.
Заедно с двамата лидери на мнения с европейски опит, в семинара успешно се представиха и българските участници от ИАМО: проф. Златица Петрова, проф. Златимир Коларов, проф. Тодор Черкезов, Александрина Гигова, доц. Християн Танушев.
Крайните резултати от пилотното проучване, както и анкета, предназначена за пациентите, бяха представи в края на работната среща и ще бъдат отделно публикувани заедно с крайните резултати от проекта.

В наситения работен график на ИАМО от последните дни, успешно приключи и 26-та международна конференция на EPSO. Форумът бе проведен в рамките на три дни – от 10 до 12 октомври 2018 г., под патронажа на министъра на здравеопазването на Република България г-н Кирил Ананиев.
ИАМО е пълноправен член на EPSO – „Европейско партньорство на надзорни организации в областта на здравните услуги и социалните грижи“, а важната цел на ЕPSО включва подобряване качеството на здравеопазването и социалните грижи в Европа, включително и в страните от EFTA. Целите на организацията се простират в широки граници: подобряване на сътрудничеството между надзорните органи, обмяната на идеи и резултати, на информация и добри практики, улесняване на обмена на опит и насърчаване на сътрудничеството в областта на образованието, квалификацията и знанията.
Конференцията в София надмина очакванията и бе най-наситената по отношение на теми, участници и представителство: 65 експерти от 19 държави. Сред тях: генералният секретар на EPSO г-жа Йошке Вос, Мари Мюрел и Алън Бойд /преподавател в университета в Манчестър/ - и двамата ръководители на отдели за изследване и разработване на здравни политики, съветници и консултанти, сред които Клас Юберг от Швеция и Ендрю Терис от Нова Зеландия. Въпреки европейския характер на форума, в него участие взеха и представителите на Сингапур.
Конференцията бе открита от д-р Бойко Пенков – зам.-министър на здравеопазването, а приветствени думи към участниците отправиха д-р Йорданка Пенкова, подуправител на НЗОК, д-р Иван Маджаров, председател на БЛС, проф. Илко Гетов, председател на БФС и представителя на БАПЗГ г-жа Недкова. Поздравителни адреси бяха прочетени от името на министър Кирил Ананиев и от д-р Николай Шарков, председател на БЗС.
Редом с чуждестранните гости, в работата на конференцията бяха представени и експерти на ИАМО: проф. Златица Петрова, д-р Любомир Чипилски, проф. Росен Коларов, Александрина Гигова, Ростислав Райчев.
В рамките на Софийската среща на EPSO, бе проведено заседание на работната група „Balkan EPSO Working Group“, създадена по съвместна инициатива на ИАМО и Инспектората на Косово. Основната цел - изграждане на мрежа от членове на EPSO в региона Югоизточна Европа, успешно бе реализирана в хода на конференцията.
Общите очаквания и оценка на приключилата конференция, може би се съдържат в част от приветствието на проф. Златица Петрова: „Горди сме с това домакинство, което неслучайно, се провежда именно в годината на българското ротационно европредседателство. За нас е чест да дадем скромен принос в осъществяването на общоевропейските ценности“...

EPSO в България

След Интерактивната работна сесия в рамките на EPSO през миналата година, от днес, 10 октомври до 12 октомври 2018 г., в София ще бъде проведена 26-та международна конференция на организацията. Домакин на събитието е Изпълнителната агенция „Медицински одит“ под патронажа на министъра на здравеопазването на Република България Кирил Ананиев.
В конференцията вземат участие 55 чуждестранни гости от 17 държави, както и експерти от ИАМО – пълноправен член на Европейското партньорство за надзорни организации в областта на здравните и на социалните грижи /EPSO/.
По време на форума ще бъде проведено и първото заседание на работната група “Balkan EPSO Working Group“, създадена по съвместна инициатива на ИАМО - България и Инспектората на Косово.
Изграждането на мрежа от членове на EPSO в региона на Югоизточна Европа и доброто сътрудничество между надзорните организации, обмяната на опит, информация, резултати и добри практики, ще бъдат сред основните цели на международната конференция.

ИАМО започна изпълнение на проект по процедура „Транснационални и дунавски партньорства за заетост и растеж”

ИАМО - Новини и хроника от последните дни

Неотдавна наши експерти бяха на проверка в Специализираната болница за продължително лечение и рехабилитация в Бухово. Покрай деловата си работа, ние сътворихме и поредната добрина на фона на доста кризисното съществуване на болницата, на лекарите и пациентите в нея.
Горди сме с идеята на своите колежки Радка Николова и Евгения Нинова да помогнем на десетките лежащоболни – безпризорни, клошари, ненужни в своите семейства и нежелани от близките си, хора, които, като всички останали, имат нужда от грижа и усещането, че не са сами...
Ще продължим да помагаме на болницата и в бъдеще: с храна, с консумативи, с бельо и с каквото е нужно, закупени с дарени от служителите на ИАМО пари. И най-вече, ще продължим хуманното си отношение към тези хора, забравени от близки и от Бога.


Проф. Златица Петрова посети град Кърджали и с изключителното съдействие на изпълнителния директор на МБАЛ –Кърджали, проведе срещи с Директора на РЗИ, Директора на РЗОК, Омбудсмана на града, председателя на Общинския съвет. Намирайки се на територията на този интересен и красив край на България посети и Златоград, където, в нетрадиционна обстановка, се срещна с Областния управител на Смолянска област и кмета на града. Обсъжданите теми бяха от взаимна полза и с прагматична насоченост към подобряване на качеството на здравните грижи в града и в региона, проблемите на болничните лечебни заведения - финансиране и спешна помощ, участието на местната общественост в решаване на проблемите, прозрачността и обратната връзка с участниците в системата на здравеопазване.


Екип на ИАМО участва в работата на Шестия конгрес на пациентските организации. На откриването бе изтъкнат нарастващият авторитет на одитната институция, добрите ни взаимоотношения, взаимната работа и контактите на агенцията с пациетските организации. Прочетен бе поздравителен адрес от името на ИАМО към участниците в конгреса и към ръководството на НПО.
В научната част на конгресната работа проф. Златица Петрова, от позицията на преподавател във Факултета по обществено здраве на МУ в София и негов представител, представи съвместната разработка с доц. Григор Димитров на тема: „Предизвикателства и решения за промени в управлението и финансирането на здравноосигурителната система“. В презентацията бе изказано мнение относно бъдещото развитие на здравното осигуряване, остойностяването на здравните услуги както на базовия пакет, който следва да покрива НЗОК, така и на пакета, покриващ се от допълнителното здравно застраховане/осигуряване. Акцент бе поставен и върху управлението на НЗОК, което „да се извършва заедно от управител и подуправител, като единият от тях е медицинско лице, а другият – икономист, юрист или финансист“. Добавена е още идеята „Управителят и подуправителят на НЗОК да бъдат избирани чрез публичен конкурс, организиран и проведен от Надзорния съвет...“
Тезите са съвсем в духа на преподавателската и научната сфера, която е призвана да дава идеи за промени, да анализира и прогнозира.
Всичко това бе казано от проф. Петрова на втория ден от конгреса в качеството й на преподавател и експерт по здравно осигуряване и представител на ФОЗ, а не като Изпълнителен директор на ИАМО. В тази своя роля тя бе при официалното откриване в първия ден. И е учудващо как журналисти от гилдията, които се занимават дълго време с темата „здравеопазване“, смесват естетиките с твърдението „управителят на касата да се избира с конкурс, предлага ИАМО“. Като загърбваме отвреме навреме темата за фалшивите новини, то не бива да изпускаме от поглед неточните, непълните или изопачените новини.. Без да изпадаме в излишна дидактика, коректното изречение, според нас, би било следното: „Управителят на касата да се избира с конкурс“, подчерта в научната презентация проф. Златица Петрова, преподавател във ФОЗ на МУ в София, която е и изпълнителен директор на ИАМО...“

Проф. Златица Петрова участва в обзорното предаване на „Дарик радио“ „Седмицата“ на 1 юли тази година. В разговор с водещия Кирил Вълчев бяха обсъдени най-наболелите проблеми в здравеопазването с днешна дата: все по-нарастващата роля на контрола и одита върху медицинските дейности, развитието на системата като цяло и ролята на отделните институции в нея, липсата на електронно здравеопазване, което пречи на лекарите да вършат същинската си работа в пълен обем. В предаването бяха посочени и редица примери на т. нар. „обратна връзка“ – информация за извършени промени и подобрения в организацията на работа, вследствие на препоръки от проверяващите екипи на ИАМО.

ИАМО участва в работата на ХVII Научен конгрес на БЗС

За 17-ти пореден път Научният конгрес на БЗС бе проведен в Бургас. Град с традиции, известен с бохемата и неповторимата си атмосфера, с дъха на липи и тюркоазено море. Откриването беше в самото сърце на Бургаската морска градина. Отличната организация на Конгреса едва ли би могла да бъде факт без активната работа и организационни умения на д-р Николай Шарков, д-р Борислав Миланов и РК на БЗС в Бургас. По време на конгреса цареше атмосфера на висок професионализъм, приятелство и работни дискусии по теми със социална значимост.
Част от тази атмосфера и от деловитостта на конгреса, за втора поредна година, бяха представителите на Изпълнителната агенция „Медицински одит“: проф. Златица Петрова, доц. Росен Коларов и д-р Райна Боянова.
Тяхното авторитетно присъствие бе защитено с участие в научната програма с две презентации: доц. Росен Коларов представи темата „Диференциална диагноза на лицевата болка“, а проф. Златица Петрова аргументира ролята и мястото на ИАМО при управление на риска в денталната практика и постави акцент върху развитието на нормативната уредба и съдебната практика.
Представяме Ви резюме на нейната презентация.

И завършваме с размислите на някои от участниците в конгреса, обобщени в следния пасаж:
„Разговорите между колеги винаги носят приятно усещане. Особено, когато се водят с усмивка и с харизмата на добри професионалисти и приятели. Такава е гилдията на българските зъболекари. Преодоляват собствените си проблеми, за да помагат и лекуват – болката и страданието, но и да вдъхват самочувствие, увереност и „да усмихват“ своите пациенти. Колко ли струва всичко това – усилието, образованието, младостта? Едва ли има съизмерима цена... За да отдадеш най-хубавите си години и живота си на денталната медицина, са необходими ясни цели, талант и магнетизъм. Разбира се, и скромност, търпение, непрекъснато усъвършенстване. Но най-вече – обич към хората!“

Бургас, юни 2017 г.

Проф. Златица Петрова отново оглави Изпълнителна агенция „Медицински одит“

Проф. Златица Петрова – изпълнителен директор на ИАМО

„Да, наистина от началото на м. юни отново съм на поста, който заемах още при създаването на агенцията. Това означава най-малко две неща: продължаване на политиката ни през годините, която утвърждава принципите ни на работа, прави институцията разпознаваема и ни носи самочувствие и авторитет. Най-вече с позитивната мисия, която следваме. А второто, което произтича от факта е, че лично мен и екипът на ИАМО ни чака много работа. Ние се съобразяваме и работим с всички субекти на българското здравеопазване, а пряката контролна дейност се осъществява в съответствие със Закона за административните нарушения и наказания. Звучи доста стряскащо, но ние не просто санкционираме, а работим с колегите от лечебните заведения и с другите структури, които по закон наблюдаваме, по линия на качеството и целесъобразността на извършените медицински дейности, но поставяме акцент основно върху превенцията. Бих повторила няколко ключови думи, които съдържат същината на работата ни и са прицелна точка и в бъдеще:
Превенция – на лекарските или медицинските грешки, на повтарящите се неблагополучия. Дадените препоръки за подобряване на работата и организацията на медицинската дейност, вече са очаквани и оценявани от проверяваните структури, а за предприетите корекции получаваме обратна информация.
Партньорство – линията на откритост и отвореност на институцията, с малки прекъсвания, е водеща през последните 6 години и половина. Подписани меморандуми, но най-вече реални действия и взаимовръзки със съсловните организации, с медицинските университети и научните дружества, с НЗОК, са реалност, която ще доразвиваме в бъдеще.
Подкрепящи политики – в българските реалности и в международен план. Наскоро проведената дискусията в пленарната зала на НС по проблемите на здравеопазването, бе доказателство за верния път на ИАМО. Контрол и все по-сериозен контрол в бъдеще: на алгоритмите и качеството на медицинските дейности, на лекарствената политика, на финансовия еквивалент на извършените услуги, на професионалните и морални качества на екипите. В този смисъл отлично е взаимодествието ни с етичните комисия на БЛС и БЗС. А в международен план – пълноправен член на EPSO и признание с включването ни в работата по два проекта: за електронното здравеопазване и в областта на риск мениджмънта“.

Меморандум за сътрудничество между Изпълнителната агенция „Медицински одит“ и Националната здравноосигурителна каса

Последователни в своята политика, двете институции – ИАМО и НЗОК, подписаха Меморандум за сътрудничество и партньорство в областта на контрола и превенцията в здравеопазването. Съвместни екипи ще осъществяват проверки и контрол върху качеството на медицинската дейност, спазване на изискванията на Националния рамков договор за медицинските дейности и изпълнение на Клиничните пътеки в болничните и извънболничните лечебни заведения, а същевременно – с констатации и препоръки, ще извършват и превантивна дейност в медицинските структури на национално ниво.
Документът е потвърждение за основната мисия и отговорностите на ИАМО и НЗОК в процесите при осъществяването на контрол в системата на здравеопазване в Република България. Меморандумът е и резултат на разбирането и потребността от партньорство, взаимовръзки и обединяване на експертния капацитет в условията на споделена отговорност, доверие и грижа, добросъвестност и морал.
Осъществяването на механизми на сътрудничество и обмен, изграждането на съвместни процедури, практики и алгоритми при осъществяването на превенцията и контрола върху качеството на медицинската дейност, ще бъдат сред първите задачи на двете национални институции. И в рамките на българското законодателство, въз основа на дадените им правомощия и на обществените очаквания, ИАМО и НЗОК ще работят заедно и в сферата на управлението и оценката на риска, като елемент от общия стратегически мениджмънт в българското здравеопазване.
Основната цел в подписването на Меморандума можем да формулираме така: ИАМО и НЗОК ще си партнират чрез предоставяне на експертна оценка и участие в общи проверки по жалби и сигнали, но ще бъдат реализирани и съвместни обучителни форуми за намиране на решения при възникването на специфични казуси и обстоятелства=

Меморандума можете да видите в меню "Дейност на агенцията", подменю "Други документи".

EPSO в България - изводи и анализ

 

Изпълнителната агенция „Медицински одит“ бе организатор и домакин на Интерактивна работна сесия, проведена в сътрудничество с „Европейското партньорство на надзорните организации в областта на здравните услуги и социалните услуги“ (EPSO). Работната сесия се проведе между 19-ти и 21-ви март 2017 г. в гр. София. Целта е създаването на методология за оценка на риска. Методологията ще се прилага в ежедневната контролна дейност на ИАМО. Очаква се резултатите да доведат до понижаване рисковете при предоставяне на медицинска помощ, както и до осигуряване на задължителния минимум безопасност на медицинските услуги и респ. повишаване качеството на последните.
В работната сесия взеха участие експерти от Холандия, Швеция, Нова Зеландия, Великобритания, Естония и Латвия, както и служители от ИАМО.
Бяха споделени и дискутирани добрите практики, прилагани в другите държави. Участниците споделиха наличие на недостиг на ресурси, което налага реорганизация на начина на работата им. Засилва се тенденцията за превантивно предприемане и респ. извършване на действия. В тази връзка все по-голямо приложение намират съвременните информационни технологии, които се използват за подобряване на експертизата и проактивната дейност на контролиращите органи.
Внедряват се методи за събиране на данни от различни източници - регистри на дейности на изпълнителите, регистри на инциденти и специализирани регистри като напр. тези за диабетно болни, анкетиране и т.н. В резултат на обработката на събраните данни се оценява рискът от възникване на неблагоприятни събития (инциденти) в лечебните заведения, което е основание за предприемане на действия по превенция. С изключение на България, всички останали страни-членки са създали механизъм за задължителна регистрация на настъпилите неблагоприятни събития в лечебните заведения от страна на последните. Целта е създаване и прилагане на политика за насърчаване публичността на действията на изпълнителите на медицинска помощ.
Специално внимание беше отделено на ефективността на контрола върху изпълнителите на медицинска помощ и критичното значение на комуникацията между тях и ИАМО.
В резултат на проведената интерактивна работна сесия, всички участници се обединиха около необходимостта от насочване усилията на агенцията от санкционирането към превенцията. Този подход има доказан ефект във всички други страни-членки на EPSO, и беше предложен за България при обсъждането на т.нар. „обща рамка на ключовите индикатори“ за оценката на качеството и безопасността на пациентите.
В потвърждение на желанието на агенцията за активно поведение насочено към осъществяване на действия по превенция е и предстоящото й кандидатстване по програма „Транснационални и дунавски партньорства за заетост и растеж”, инвестиционен приоритет ИП 11, както и предприемането на активни действия за колаборация и партньорство с всички участници в системата на здравеопазване в страната.

Резултатно сътрудничество в името на хуманността

Признание за ИАМО за реализирането на добра практика през 2016 г.

Институтът по публична администрация, който от години насърчава доброто управление, раздаде традиционните награди на участниците в конкурса за добри практики през 2016 г.
Конкуренти в конкурса бяха общо 17 екипа, представящи различни институции в много обществени области. Те бяха разделени в три категории:
- Оптимизиране на работни процеси;
- Открито управление;
- Ангажиране и задържане на служителите.
Изпълнителната агенция „Медицински одит“ бе отличена в третата категория, като получи своята грамота и награда заедно с екипите на РЗИ, Враца и на община Банско.
Този факт не само радва нашата колегия, но е доказателство за последователната и ангажирана позиция както към кадровия потенциал на Агенцията, така и към нашите обществени отговорности в цялостната работа. Приемаме отличието като малка награда за последователните ни политики във всички сфери и етапи от работата ни през 2016 г.

gramota

Обучителен семинар на служителите от ИАМО

В съгласие със своята политика и мисия, Изпълнителната агенция „Медицински одит“ проведе в края на миналата седмица семинар на тема: „Съдебни практики и ефективност на контролната дейност“. Бяха разисквани актуални за работата ни теми, като във фокуса на вниманието на служителите от агенцията бяха поставени процедурата и често допусканите грешки при производството по Закона за административните нарушения и наказания. Акцентирано колегията обсъди процедурата при изготвянето и връчването на Акт за установяване на административно нарушение.
Юридическият екип на агенцията представи пред своите колеги от проверяващите екипи много детайлно и професионално дейността на ИАМО, свързана с реализирането на административна и наказателна отговорност, като следствие от упражнявания от нас контрол.
Смисълът от събитието ще проличи в бъдещата дейност на ИАМО, защото смятаме това обсъждане за поредна стъпка в собственото си усъвършенстване и оптимизиране на работата. По време на семинара бе направен анализ и коментар на работата ни през първото полугодие на 2016 г. с всичките сполуки и грешки, както и множество изводи, свързани с предстоящите функции, дейност, разширяване на екипа и политиките в бъдеще пред ИАМО.

Поради огромния медиен и обществен интерес ИАМО публикува на своята интернет-страница два важни документа: „Анализ на данните от информационната система“ и презентацията „Роля на медицинския одит в полза на пациентите“.

Поради огромния медиен и обществен интерес ИАМО публикува на своята интернет-страница два важни документа: „Анализ на данните от информационната система“ и презентацията „Роля на медицинския одит в полза на пациентите“. Може да ги прочетете в меню „Дейност на агенцията“, подменю „Други документи“.