Current language is: Български (България) Изпълнителна агенция "Медицински одит" - Устройствен правилник
Петък 16 Ное 2018

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Ден на народните будители

Скъпи колеги, лекари, учители, преподаватели, журналисти,
Скъпи българи на духа, на словото, на науката и знанието.
Честит Първи ноември – Ден на народните будители!
„Времето е в нас...“ – казал го е един от най-достойните, повтаряме го и днес, цитираме го, „крием“ се зад фразата.
Защото днешното време е забързано, по „интернетски“ динамично, многопластово и интересно, но белязано от фалшиви новини и герои, в безпътица, която се е устремила към бездуховност.
Ще преодолеем времето и проблемите, които то ни носи – всички вярваме, че това ще се случи. Най-малкото заради паметта на онези, които величаеха България, умираха за нея, градиха я независима и силна през години, много по-трудни и бедни от днешните.
Пожелам Ви вяра в доброто и в добрите, много човещина и българщина – длъжници сме на предците си, отговорни сме пред потомците...

1 ноември 2018 г.
проф. Златица Петрова и екип на ИАМО

"ИМАТЕ ПОЩА" - писма до ИАМО

В новата ни рубрика може да прочетете редове, всеки от които носи определена човешка съдба или болка, радост или одобрение, разочарование, но и надежда.
Днес публикуваме писмото на Женя Лунджева:
„Уважаеми госпожи и господа от ИАМО,
Благодаря за извършената навременна проверка от Ваша страна!
Както вече написах, баба ми почина ден, след като беше хоспитализирана във въпросното отделение. Лекарката, която има специалност по дерматология, още при качването на баба в линейката, е казала на майка ми да занесем рецептурната й книжка, за да видят какви лекарства пие. Обяснено им е, че баба ми страда от старчески диабет, или по-точно, по медицински казано – диабет тип 2, поради което пие нужните лекарства, описани и в рецептурната книжка.
Повече няма какво да кажа, а и не искам, защото никой няма да я върне.
Послепис: На 28 октомври се навършват 3 месеца от смъртта на баба ми. Болезнено е, беше неочаквано за всички – здрав, прав човек, доколкото е възможно за нейните 83 години, с всичкия си акъл, да го изгубим внезапно...заради забавянията, развозванията при първото й връщане от Спешно отделение и повторното отвеждане за преглед. Искам паметта й да остане неопетнена, доколкото е възможно, предвид факта, че си отиде с белези и рани по ръцете от нехуманното отношение на санитарките.
Още веднъж, благодаря за съдействието!
Вярвам в медицината, макар след случая да я отрекох...И вярвам, че някъде има хора като Вас, които приемат присърце работата, за която са учили и полагали труд в продължение на години!“
Върху оригинала на писмото, проф. Златица Петрова, изпълнителен директор на ИАМО, е написала кратко:
„На д-р Ангел Ангелов и г-н Иван Петровски – благодаря, колеги!

Атмосфера на колегиалност и приятелство – EPSO в БългарияПроф. Златица Петрова – гост в БНР, „За здравето“, събота, 20.Х.2018 г.

Чуйте разговора с проф. Златица Петрова

 

 

Приветствие

Обръщение по повод 19 октомври – Ден на българския лекар
Уважаеми колеги, партньори и приятели,
Имам удоволствието да Ви честитя днешния празничен ден – Деня на българския лекар, и да Ви пожелая традиционните български ценности – здраве, дълголетие, професионален просперитет и успешна работа за доброто име и честта на лекарската гилдия.
Работата ни като лекари, учени, администратори е като в хирургията – трябва да се пипа здраво, но внимателно, кардинално, но и деликатно. Ние, лекарите, сме добре подготвени да помагаме на хората, но не винаги се грижим достатъчно за себе си. А трябва...
В този смисъл вярвам, че Денят на българския лекар, закрилян от Свети Иван Рилски, е не само Чудотворец като своя патрон, но е уважаван и почитан от всички обществени слоеве в България. Нека заедно си пожелаем максимални усилия за професионално здраве и за самочувствие на лекарското съсловие в България. Още веднъж – честит празник на Българския лекарски съюз и останалите съсловни организации, на колегите от Изпълнителна агенция „Медицински одит“, на всички лекари, партньори, медицински професионалисти...
Честит празник на цялото съсловие и на всички нас!

проф. Златица Петрова и екип на Изпълнителна агенция „Медицински одит“
София, 19 октомври 2018 г.