Current language is: Български (България) Изпълнителна агенция "Медицински одит" - Поздравление по случай 19 октомври – Денят на българския лекар
Петък 19 Ян 2018

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Поздравление по случай 19 октомври – Денят на българския лекар

Уважаеми колеги и приятели,
С огромно удоволствие Ви честитя днешния празничен ден и Ви желая традиционните български ценности – здраве, дълголетие, професионален просперитет, добър бюджет, здрави нерви и успешна работа за доброто име и честта на лекарската гилдия.
Работата ни като лекари, учени и преподаватели, е изключително отговорна и трябва да я вършим добросъвестно, да изпипваме детайлите кардинално, но и деликатно. Ние, лекарите, сме добре подготвени да помагаме на хората, но не винаги се грижим достатъчно за себе си. А трябва – не само в личен, но и в обществен интерес.
В този смисъл съм убедена, че Денят на българския лекар, закрилян от Свети Иван Рилски, е уважаван и почитан от всички в България: от пациенти, колеги и приятели, от близките ни, дори от политиците. Нека заедно си пожелаем максимални усилия за професионално здраве и за самочувствие на лекарското съсловие в България. Още веднъж – честит празник на Българския лекарски съюз и на всички нас.

проф. Златица Петрова и екип на Изпълнителна агенция „Медицински одит“

София, 19 октомври 2017 г.